Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مراسم اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، ۶۰ شهر به عنوان اعضای این شبکه معرفی شدند.

سیدمحمدمجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم مجازی اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر عصر امروز با اشاره به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گام رسیدن به تمدن انقلاب اسلامی است،​ گفت: فرهنگ و هنر مزیت شناخته شده کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگ رشته استوار و طرفه ای به تمام تلاش هاست. فرهنگ و هنر به عنوان مزیت کشور شناخته شده است. مزیتی که در سراسر جغرافیای کشور گسترده است. به خصوص جوانان سرمایه ممتازی در این زمینه به شمار می رود.

 شهرهای خلاق بر اخلاق معنوی، محتوا و آثاری شاخص و تاثیرگذار می تواند باشد، باید تصویری بی دروغ از ایران را به جهان ارائه بدهیم. دیگر اینکه اقتصاد هنر را توسعه دهیم. دست یابی به الگوهای بدیع و فصل های نوین در این عرصه فراهم شود. نمی توان بدون عنصر انسانی تمدن ساخت.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر طرحی است که فعالیت های هنری را شامل می شود. انجمن ها، اصناف و هنرمندان عرصه فرهنگ و هنر در این طرح مشارکت می کنند. طرحی است که برپایه آمایش، آموزش و پژوهش مستمر ایجاد شود. مشارکت ده ها استاد کارآزموده در روزهای کرونایی مانع نشد. طرحی است که در لایه های درونی به مطالعات جدیدی در عرصه فرهنگ و هنر می پردازد.

حسینی بیان کرد: این شبکه می تواند از ظرفیت های فرهنگی و هنری ما برای توسعه اشتغال کشور کمک کند و در جلب گردشگری موثر باشد. شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر پدیده ای است که برمبنای تحقق برنامه ها احیا شده است راهنمای روشن پیش رو دارد. که می تواند نهادهای مختلف را در کنارهم قرار دهد.

ابراهیم حیدری، مدیردفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و دبیر اولین دوره شبکه شهرهای خلاق، گفت: از ابتدای قرن بیست و یکم بحث شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در مجامع بین المللی ایجاد شد. در راستای گام دوم انقلاب اسلامی، برنامه‌های وزیر ارشاد و برنامه ششم توسعه این جشنواره را در کشور برگزار کردیم. می‌خواهیم شبکه‌ای از شهرهای خلاق در فرهنگ و هنر ایجاد کنیم. از این رو پس از تشکیل شورای سیاستگذاری، فراخوان آن سال ۹۸ منتشر شد.

وی با ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره، گفت: در مجموع ۱۴۲ شهر به مرحله نیمه نهایی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به مرحله رسیدند. از این میان ۶۰ شهر با عنوان شهرهای خلاق فرهنگ و هنر شناخته شدند. این شهرها شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر را تشکیل دادند. کلیات این جشنواره تدوین شده و در صورت تایید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شیوه نامه شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر تبدیل می‌شود و موضوعات آن را می‌توان کاهش یا افزایش داد.

محمدحسین خوشنویس، دبیر علمی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: مساله ما فقط شهرها نیستند همه نقاط زیستی کشور که در حوزه فرهنگ و فرهنگ ایران باشند در این شبکه جای می گیرند. ما دنبال نقطه ای هستیم که باعث رشد شهر و شهرت آن شده است.

وی ادامه داد: ما در بخش علمی به دنبال وجه مشترکی بودیم همه نهادهای مرتبط با آن توافق داشته باشند. ما در شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به دنبال این هستیم که اگر در جایی کورسویی از خلاقیت هنری وجود دارد، افروخته شود. هنرها و خلاقیت های مدفون شده را باید بیرون بیاوریم و زنده نگه داریم.

در این مراسم شهرهای برگزیده طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر در حوزه ۹ گانه به قرار زیر معرفی شدند.

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه موسیقی
شهر گنبد کاووس استان گلستان
شهر میانه استان آذربایجان شرقی
شهر قوچان استان خراسان رضوی
شهر بندر کنگ استان هرمزگان
شهر خاش استان سیستان و بلوچستان
شهر بوشهر استان بوشهر
شهر اسلام آباد غرب استان کرمانشاه
شهر ایذه استان خوزستان
شهر منوجان استان کرمان

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه ادبیات
شهر برازجان استان بوشهر
شهر فومن استان گیلان
شهر گتوند استان خوزستان
شهر تربت حیدریه استان خراسان رضوی
شهر سلطانیه استان زنجان
شهر شبستر استان آذربایجان شرقی
شهر نیشابور استان خراسان رضوی
شهر سرباز استان سیستان و بلوچستان
شهر تبریز استان آذربایجان شرقی

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه مد و لباس
شهر پیرانشهر استان آذربایجان غربی
شهر آق قلا استان گلستان
شهر نوشهر استان مازندران
شهر اوز استان فارس
شهرجیرفت استان کرمان

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه سینما
شهر بندرعباس استان هرمزگان
شهر بندر انزلی استان گیلان
شهر قصر شیرین استان کرمانشاه
شهر تفت استان یزد
شهر کاشان استان اصفهان
شهر چابهار استان سیستان بلوچستان

شبکه شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر حوزه هنرهای تجسمی
شهر کرمان استان کرمان
شهر شیراز استان فارس
شهر یزد استان یزد
شهر نهبندان استان خراسان جنوبی
شهر اردبیل استان اردبیل
شهر خوی استان آذربایجان غربی
شهر گرگان استان گلستان
شهر قم استان قم
شهر قزوین استان قزوین
شهر جوانرود استان کرمانشاه
شهر بابلسر استان مازندران

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه هنرهای نمایشی
شهر اهر استان آذربایجان شرقی
شهر مسجدسلیمان استان خوزستان
شهر تفرش استان مرکزی
شهر بهبهان استان خوزستان
شهر میناب استان هرمزگان

شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر و حوزه صنایع دستی
شهر میبد استان یزد
شهر زنجان استان زنجان
شهر سیرجان استان کرمان
شهر سمنان استان سمنان
شهر مود استان خراسان جنوبی
شهر کوزه کنان استان آذربایجان شرقی
شهر مینودشت استان گلستان
شهر لالیجین استان همدان
شهر ملایر استان همدان
شهر کیش استان هرمزگان

شهرهای شایسته پیوستن به شبکه شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر حوزه چاپ و بسته بندی
شهر گلمورتی استان سیستان و بلوچستان
شهر جلفا استان آذربایجان شرقی
شهر اسکو استان آذربایجان شرقی
شهر بم استان کرمان

شهرهای شایسته پیوستن به شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه رسانه و مطبوعات
شهر مشهد استان خراسان رضوی

منبع :ایرنا

بیشتر بخوانید

وزیر فرهنگ: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، میراث فرهنگی شهرها را زنده کرد

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر حوزه استان آذربایجان شرقی شهر استان خوزستان شهر استان خراسان رضوی استان گلستان شهر استان هرمزگان استان سیستان استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۲۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی:آمار قربانیان تصادفات درون‌شهری گاهی اوقات اهالی تهران را شگفت‌زده می‌کند، اما بد نیست بدانید که خطر تصادف با وسایل نقلیه عمومی از همان نخستین روزهایی که اتومبیل به خیابان‌های پایتخت راه پیدا کرد وجود داشته و افراد مشهور هم گاهی قربانی بی‌مبالاتی برخی راننده‌ها شده‌اند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

گزارش‌های ضدونقیضی درباره نخستین سانحه رانندگی تهران منتشر شده که مربوط به ۲ دوره تاریخی است. علیرضا زمانی، تهران‌پژوه، درباره ماجرای نخستین سانحه رانندگی در تهران می گوید: «برخی منابع تاریخی مکتوب از غلامحسین درویش، معروف به درویش‌خان، موسیقیدان سرشناس دوره قاجار، به‌عنوان نخستین قربانی سانحه رانندگی در دارالخلافه نام می‌برند. طبق گزارشی که روزنامه وقایع اتفاقیه در سال ۱۳۰۵ منتشر کرده، درویش‌خان که عواید کنسرت‌هایش در گراند هتل را وقف نیازمندان کرده بود، بعد از پایان یکی از کنسرت‌ها و در مسیر برگشت به خانه‌اش درشکه‌ای کرایه می‌کند، اما هرگز به مقصد نمی‌رسد.»

درشکه حامل درویش‌خان در خیابان امیریه با اتومبیل فورد که از سمت مخالف می‌آمد تصادف می‌کند و درویش‌خان که از داخل درشکه به بیرون پرتاب شده بود به نظمیه تهران منتقل می‌شود، اما از این حادثه جان سالم به در نمی‌برد. درویش‌خان به دلیل ضربه مغزی ۵ روز در نظمیه بستری بود، تلاش پزشکان افاقه نکرد و مشهورترین موسیقیدان ایران در دوره قاجار نخستین قربانی تصادف در تهران لقب گرفت.

همچنین، معدود جراید دوره پهلوی اول از برخورد خودرو حامل وزیر پست و تلگراف وقت با تیر چراغ‌برق به‌عنوان یکی دیگر از نخستین تصادف‌هایی که در سال ۱۳۰۵ به وقوع پیوسته نام برده‌اند. این تصادف در خیابان سرچشمه رخ داده و به دلیل محکم بودن بدنه اتومبیل‌های آن دوره آسیبی به سرنشین‌ها وارد نشده است.

زمانی معتقد است معمای نخستین سانحه رانندگی در تهران کمی پیچیده شده است: «کشف بریده یکی از جراید تهران قدیم معمای نخستین تصادف تهران را پیچیده‌تر کرد. جریده‌ای که در اسفندماه ۱۳۰۶ گزارشی درباره نخستین تصادف تهران منتشر کرده و مدعی شده نخستین تصادف در ۱۲ آبان ۱۳۰۳ و آخرین ماه‌های حکومت قاجار در تهران رخ داده و به درگذشت فردی به نام عباسقلی‌خان باقرزاده که از روزنامه‌نگارهای معروف آن دوره بوده منجر شده است.»

ناصرالسلطنه دیبا، یکی از درباری‌های دوره قاجار و نویسنده کتاب معروف سفرنامه ناصری، که بارها با نصرالدین شاه به فرنگ رفته بود در این ماجرا نقش اول را ایفا کرده و این تصادف در خیابن علاء‌الدوله سابق (فردوسی فعلی) مقابل سفارت انگلیس به وقوع پیوسته است.

کد خبر 848272 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • استخر تورال قهرمان نخستین دوره رقابت‌های هندپلوی ارومیه شد
  • نخستین مدرسه فریلنسری ایران راه‌اندازی می‌شود
  • نخستین مدرسه فریلنسری ایران راه اندازی می‌شود
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • اختلاف‌نظر درباره تصادف‌های پرماجرای تهران | نخستین قربانی؛ موسیقیدان مشهور یا روزنامه‌نگار معروف؟
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد در نخستین دوره اعطای جایزه شیخ مفید
  • حضور خانه خلاق و مرکز نوآوری قوه مقننه در سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی اینوتکس